Meubelpoten, hout, schroeven, klaar om aan de slag te gaan.

meubelpoten

Ben je niet een hele handige klusser, maar je wilt toch een keer iets maken waar je trots op kunt zijn. Dan heb ik een super makkelijke doe-het-zelf projectje voor je. Het is een stoer plantenplateau. Dit komt door de stalen meubelpoten. Later vertel ik je meer hier over. Eerst de uitleg van het plantenplateau.

Plantenplateau

Wat heb je nodig:

Aan de slag:

Haal een houtenplaat naar keuze op bij de bouwmarkt. Deze kan je daar al op maat laten zagen, dit scheelt voor je zelf weer tijd en het word altijd netter dan dat je het zelf gaat zagen. Zoek ook gelijk de juiste schroeven. Het is natuurlijk zonde wanneer de schroef dwars door je houtenplaat heen gaat.

Nu kan het echte werk beginnen! Leg de houtenplaat op een stevige ondergrond en pak de eerste hairpin, deze zet je in de hoek van z’n 5 cm van beide kanten af. Daarna schroef je de schroeven door de meubelpoten en de houtenplaat op drie punten vast. Dit doe je ook bij de andere drie hoeken. Je draait het object om en zet hem neer op zijn poten en klaar is je plantenplateau! Hoe makkelijk was dat!?

meubelpoten

Meubelpoten: Hairpin

Nu hoor ik je denken, waar kan ik deze leuke hairpin tafelpoot kopen? Deze kun je bestellen bij meubelpootjes.nl. En buiten de witte tint zijn ze ook te verkrijgen in het zwart, raw steel, chroom en koper. Zo kan je je gemaakte object de juiste sfeer geven. Van rauw naar meer chique. Ook heb je diverse maten van 15 cm tot en met 71 cm. Zo kan je bijvoorbeeld ook in een handomdraai en tafel of bureau ermee maken.

Buiten de hairpin tafelpoten verkoopt meubelpootjes.nl nog meer diverse meubelpoten.

meubelpoten

Ik heb zelf een kast van de 71 cm maat gemaakt. Ik moet je bekennen dat ik er eerst een bureau van wou maken. Maar deze was net 7 cm te hoog voor mij, waardoor ik er niet fijn aan kon werken. Maar hier heb ik een oplossing voor gezocht! Op mijn werkkamer miste ik nog een kast. Maar de ruimte is te klein om nog een grote kast er in te gaan plaatsen. Dus om meer lucht te creëren in de ruimte heb ik een opknap kastje gevonden die paste precies op het bureau, waardoor het samen een speelse samengestelde kast is geworden. Hoe leuk!?

Voor welke meubelpoten was jij gegaan, bij het maken van een plantenplateau of kast?

jaloezieën
Liefs Sanne

Deze blog is geschreven in samenwerking met meubelpootjes.nl. De blogposts die ik schrijf in samenwerking bevatten een eerlijke review en werk ik alleen samen met bedrijven en merken die echt bij mijzelf en mijn blog passen.

Author: draadenspijker

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.