Tot aan de sterren en daar voorbij

Ken je de wallhanging nog? Deze kwam je ongeveer drie tot twee jaar terug tot nu tegen in de meeste interieurs. Net als elke musthave worden deze vervangen door vernieuwing en verandering. En ik denk dat de mobiel de plaats in zal nemen van de wallhanging. Je ziet ze al in diverse uitvoeringen voorbij komen, elk in zijn eigen kunstzinnige uitvoering. Van langwerpig, puntig, ovaal tot rond.

In het voorjaar hebben wij onze hangstoel uit de woonkamer gehaald, tijd voor ruimte! En die ruimte is erg fijn, maar ik hou er van om ruimtes te veranderen en mee groeien tot wie je bent en hoe je je voelt.

 

 

Nu was ik al een langere tijd opzoek naar een mooie mobiel die compact en ruimtelijk tegelijkertijd is en op het ShowUp event kwam ik de ontwerpster en het merk Kaja Skytte tegen. Toen ik op de stand aankwam werd ik overspoeld door blijdschap en vlinders, bij het zien van de verfijnde ontwerpen die her en der in de stand hingen. Ze doen mij ook wel een beetje denken aan de ruimte, met al het moois wat daar boven te zien is. Deze collectie heet daarom ook de Galaxy Globe.

 

Een weetje: Kaja richtte in 2015 haar eigen bedrijf op in Vesterbro waar haar eigen studio staat. En in 2016 is ze genomineerd voor de Deense Design Awards.

De ringen die op diverse hoogtes in elkaar hangen zijn gemaakt van messing, met als middelpunt een marmeren bal die in diverse kleuren aanwezig waren. Ook kan je er voor kiezen uit hoeveel ringen je de mobiel wil laten bestaan, met als maximaal vijf. Ik heb er zelf één met drie ringen, deze creëert veel diepte, ruimte. Laat je eigen inspiratie borrelen en deze heeft de juiste grote voor in onze woonkamer.
Buiten de Galaxy Globe collectie heeft Kaja Skytte meerder objecten waarmee je zelf je eigen mobiel kunt samen stellen, maar ook in andere vormen mobielen.

Je raad vast en zeker al wel waar onze mobiel is komen te hangen. Inderdaad op de plek waar de hangstoel hing. En wat hangt hij daar mooi!

 

 

Welke variant is jouw favoriet?

Liefs Sanne

Author: draadenspijker

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.